Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2018. szeptember

SZTE Konfuciusz Intézet és a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Halfesztivál

2018. szeptember 1-jén került megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál az újszegedi Partfürdőn, ahol az SZTE Konfuciusz Intézet munkatársai különleges kínai halászlével várták az odalátogató vendégeket. Az Intézetet Wang Lei, kínai igazgató és Mohr Richárd, magyar igazgató úr képviselte.

2018. szeptember 11.


A kínai lampionokkal ékített standot rengetegen meglátogatták szombaton, többek között az Intézet régi és új diákjai, szülők, illetve azok a szegedi polgárok is, akik nagy érdeklődést mutatnak a kínai nyelv és kultúra iránt.

 

Mindemellett Botka László, szegedi polgármester is tiszteletét tette az Intézet standjánál, aki nemcsak elismerően beszélt az Intézet odaadó és sikeres munkájáról, de arról biztosított mindenkit, hogy a jövőben is számíthatnak a támogatására.

 

Több magyar és külföldi vendég is megdicsérte az egyedi ízesítésű, különleges ízű kínai halászlevet, amely a savanyított zöldségeknek és a hallének a keveréke volt. Az SZTE Konfuciusz Intézet munkatársai jövőre is nagyon sok szeretettel vár minden kedves vendéget a következő szegedi halfesztiválon.

Halfesztivál