Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  RÓLUNK  --  OKTATÓINK

Oktatóink


Chen_Qianwen

Chen Qianwen: Chen Qianwen önkntes tanárnő a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről. Szenvedélyeim közé tartozik a nyelvtanulás, illetve az irodalom. Ezen felül nagyon szeretek főzni is, ugyanis fontos számomra az egészséges életmód. Fő jellemvonásaim egyike, hogy barátságos, türelmes és felelősségteljes vagyok. Már alig várom, hogy a Napfény Városában dolgozhassak.

Chen_Yifan

Chen Yifan: Chen Yifan tanár úrnak hívnak. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az SZTE Konfuciusz Intézetben dolgozhatok, mint önkéntes tanár, ezért a Szegeden töltött idő minden napját nagy becsben fogom tartani. Annak érdekében, hogy jó szakember válhasson belőlem, hiszem, hogy mindig azon leszek, hogy az eddig megszerzett képességeimet tovább fejlesszem, amellyel hozzájárulhatok az SZTE Konfuciusz Intézet fejlesztéséhez egyaránt. Remélem, hogy a munkámnak köszönhetően egyre több magyar fogja megismerni a kínai nyelvet és kultúrát.

Ma_Cheng

Ma Cheng: Ma Cheng önkéntes tanár vagyok a Sanghaj Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről. Általánosságban elmondható, hogy laza és kedves személyiség vagyok. Szeretem a kínai nyelvet és Magyarországot is, ezért megtiszteltetés számomra, hogy Szegeden oktathatok kínai nyelvet. Remélem, hogy az elkövetkező időben sokat tanulhatunk egymástól és közös erővel együtt fejlődhetünk.

Nuremu_Paliza

Nuremu Paliza: Paliza-nak hívnak, önkéntes tanár vagyok és a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről érkeztem. Azért jöttem az SZTE Konfuciusz Intézetbe, hogy élvezettel átadjam eddigi tudásomat mind a kínai nyelvről, mind a kínai kultúráról. Hobbijaim közé tartozik az utazás, olvasás és a fotózás. Remélem, hogy itt létem minden napját élvezhetem ebben a gyönyörű városban, és nem utolsó sorban fejleszthetem szakmai tudásomat.

Sou_Feiya

Suo Feiya: Sophia-nak hívnak, és önkéntes tanár vagyok a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről. Szeretek olvasni, utazgatni, fotókat készíteni, de legfőbbképp a nyári napsugarat imádom. Remélem, hogy eljön majd az a nap, amikor mindenki megismeri Kína megannyi szépségét.

Tao_Shengfei

Tao Shengfei: Tao Shengfei tanárnő vagyok a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről, ahol több éve már annak, hogy kínai, mint második idegen nyelvet oktatok külföldi hallgatók számára. Mivel nagyon szeretem a kínai népzenét, már alig várom, hogy megismerjem és hallhassak magyar népzenét. Remélem, hogy jó és izgalmas hangulatú órák keretein belül, számos diákkal sikerül megismertetnem a kínai nyelvet és kultúrát, akár a múltról vagy a jelenről is legyen szó. Ugyanakkor remélem, hogy a szakmai fejlődés mellett számos izgalmas élménnyel fogok gyarapodni az itt eltöltendő idő alatt.

Weng_Yaqing

Weng Yaqing: Weng Yaqing önkéntes tanárnő vagyok és a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről érkeztem. Nagy örömmel tölt el, hogy az elkövetkező évben kínai nyelvet oktathatok Szeged városában. Remélem, hogy egyre több ember fog kínai nyelvet tanulni, illetve minél több ember kezd el érdeklődni a kínai kultúra iránt.

Zhang_Xiuwen

Zhang Xiuwen: A Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetem pedagógusa, aki sokévi tapasztalattal rendelkezik a kínai, mint második idegennyelv-oktatás terén. Mindemellett erősségei közé tartozik az oktatásszervezés is. Már alig várja, hogy megtapasztalja a magyar életformát, az itteni oktatási rendszer sajátosságait, illetve további célja, hogy minél több emberrel megismertesse a kínai nyelvet és kultúrát a napfény városában.

Zhu_Liangabo

Zhu Liangbao: Zhu Liangbao-nak hívnak, önkéntes tanár vagyok a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről. Nagyszerű érzés, hogy itt lehetek, ugyanis minden vágyam volt, hogy külföldi hallgatók számára oktassam a kínai nyelvet és kultúrát. Remélem, hogy minél több magyar diákkal megszerettetem a kínai nyelvet és kultúrát. Még jobban remélem, hogy a jövő folyamán lehetősége nyílik a diákoknak Kínába utazni.

Zhu_Yi

Zhu Yi: Zhu Yi-nek hívnak, önkéntes tanár vagyok a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemről. Remélem, hogy az ittlétem alatt minél több embernek taníthatok a kínai nyelvről és kultúráról. Már alig várom, hogy találkozhassunk Szegeden. Tanuljunk együtt kínaiul!

Li_Huijun

Li Huijun: Li Huijun tanárnő MA diplomáját a Sanghaj Tanárképző Egyetemen (Shanghai Normal University) szerezte. Pályafutását, mint önkéntes tanár, a Botswanai Egyetemen található Konfuciusz Intézetben kezdte, ahol gazdag munkatapasztalatot szerzett mind az oktatás, mind a kulturális programok szervezése terén. Népszerű oktatási stílusának köszönhetően a kínai órák jó hangulata mindig garantált, ezért nem meglepő, hogy annyi diák szereti. Egyetemi tanulmányai alatt az alábbi elismeréseket és helyezéseket szerezte: Inspiráló Nemzeti Ösztöndíj, Első-osztályú ösztöndíj, 2. helyezés a Főiskolai hallgatók számára rendezett Band C nemzeti angol versenyen, és más egyéb tiszteletbeli címet. Úgy véli, hogy mindennapja csodás lesz Magyarországon.