Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek
KOI legújabb hírek

Konfuciusz Tábor

A táborban játékos keretek között ismerkedhetnek meg a gyerekek a kínai nyelvvel és kultúrával, megtéve az első lépéseket e különleges világ felé. A kínai kultúrához kapcsolódó kreatív foglalkozások, mozgásos játékok, énekek, mondókák színesítik a hét programját.

2018. május 14.

panda nap


Idén gyereknapon, azaz 2018. május 27-én (vasárnap) ismét megrendezésre kerül a Panda Nap a szegedi Vadasparkban a Zsiráfház teraszán.

tea2

2018. május 22-én (kedden) 17.00 órától sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt következő Teaházunkra, melynek vendége Prof. Dr. Karsai Krisztina, az SZTE oktatási ügyekért felelős rektorhelyettese.

Hagyományos kínai orvoslás

Az SZTE vezetése és az egyetemi tulajdonú Uni-Med Kft. a kínai Shaanxi tartomány magas rangú küldöttségével, illetve a Hagyományos Kínai Orvoslás Egyetem rektorával írt alá együttműködési megállapodást és együttműködési szándéknyilatkozatot 2018. április 16-án a Rektori Hivatal dísztermében.


kalmar

Ajtónyitók - Beszélgetések a sinológia mestereivel (magyarul beszélő, dokumentumfilm sorozat)

Kínai Kurzus Makó

2018. február 10-én elindult a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete által szervezett kínai kultúra tanfolyam a Makói Művelődési Központban.

Tavaszünnep

Sohasem gondoltam, hogy az élet ilyen mozgalmas lehet. Mielőtt észrevettem volna, már majdnem hat hónapja tanítok kínait a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetében, Magyarországon.

Tavaszünnep

Budapest, február 17. – A „Boldog Tavaszünnep/Gyönyörű Kínai Tavasz” című ünnepségsorozat második fordulóját rendezték meg a Budapest XV. kerületében lévő China Martban, melyen a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete társrendezőként működött közre. Wang Zheng úr, Kína Magyarországi Nagykövetségének kulturális tanácsosa, valamint Németh Angéla, Budapest XV. alpolgármester asszonya is tiszteletét tette az eseményen.

rovo

Budapest, Feb. 26 – Kína Magyarországi Nagykövetsége 2018. február 26-án este 6 órakor tartotta a Kínai Újévi Fogadását Budapesten. Mintegy 400 vendég jelent meg ezen a rangos eseményen, köztük a magyar-kínai kapcsolatok ismert személyiségei, híres Magyarországon elő kínaiak, kínai vállalatok magyarországi képviselői és hazánkban tanuló kínai diákok.

lampionunnep

2018. március 2-án (péntek) 14 órától a kínai Lampion Ünnep alkalmából az SZTE Konfuciusz Intézet idén is izgalmas újévi programokkal várja kedves vendégeit.

tea2

2018. március 6-án (kedden) 17.00 órától sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt következő Teaházunkra, melynek vendége Kakas Béla, a Csongrád Megyei közgyűlés elnöke.

hskpreparationcourse01

Szegeden az SZTE Konfuciusz Intézetben 2017. március 24-ei HSK és HSKK nyelvvizsgák mellett lehetőség nyílik YCT nyelvvizsgát is tenni

Chinese Bridge

2017. december 19-én, 17.00 órától a Konfuciusz Teaház következő vendége Ekler-Szabó Botond Alexander és Kollmann Máté a Chinese Bridge nemzetközi kínai nyelvi verseny résztvevői és Tóth Alexandra, az SZTE Konfuciusz Intézet irodavezető tanára.

5 éves a konfuciusz intézet

A kínai nyelvvel több mint kilencszáz, míg a világ e legősibb civilizációjával több ezer dél-alföldi ember ismerkedhetett az elmúlt öt évben a Szegedi Tudományegyetem legifjabb egységének köszönhetően. Alapításának jubileumát különleges programokkal és látványos gálaműsorral ünnepelte az SZTE Konfuciusz Intézet.

kinai_kepzes