Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek
KOI legújabb hírek

hskpreparationcourse01

Szegeden az SZTE Konfuciusz Intézetben 2017. március 24-ei HSK és HSKK nyelvvizsgák mellett lehetőség nyílik YCT nyelvvizsgát is tenni

Chinese Bridge

2017. december 19-én, 17.00 órától a Konfuciusz Teaház következő vendége Ekler-Szabó Botond Alexander és Kollmann Máté a Chinese Bridge nemzetközi kínai nyelvi verseny résztvevői és Tóth Alexandra, az SZTE Konfuciusz Intézet irodavezető tanára.

5 éves a konfuciusz intézet

A kínai nyelvvel több mint kilencszáz, míg a világ e legősibb civilizációjával több ezer dél-alföldi ember ismerkedhetett az elmúlt öt évben a Szegedi Tudományegyetem legifjabb egységének köszönhetően. Alapításának jubileumát különleges programokkal és látványos gálaműsorral ünnepelte az SZTE Konfuciusz Intézet.

Roadshow

2017. November 6-án, hétfőn, az SZTE Konfuciusz Intézet is részt vett a Szegedi Tudományegyetem által középiskolás hallgatók számára szerevezett egyetemi Road Show-n a makói József Attila Gimnáziumban.

Chinese Talent

Idén decemberben az SZTE Konfuciusz Intézet „Chinese Talent Show-t”, azaz kínai tehetségkutató versenyt rendez valamennyi kínaiul tanuló egyetemi hallgatója számára, a 2018 évi Chinese Bridge országos kínai nyelvi verseny elődöntőjeként.

Chinese Bridge

Idén tizedik alkalommal került megrendezésre a Chinese Bridge nemzetközi kínai nyelvi verseny középiskolás tanulók számára a Konfuciusz Intezetek Központja (Hanban) szervezésében. Az április során a budapesti Kínai Nagykövetséggel közösen Szegeden megrendezett országos elődöntőn az SZTE Konfuciusz Intézet regisztrált hallgatója, a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium diákja, Ekler-Szabó Botond Alexander nyerte el az első helyezést. Így a második helyet elérő Kollmann Mátéval, a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola tanulójával közösen utazhattak Kínába, a 2017. október 17-28 között Yunnan tartomány Kunming városában megtartott nemzetközi döntőre.

hskpreparationcourse01

Szegeden az SZTE Konfuciusz Intézetben 2017. december 3-ai HSK 1, HSK 2, HSK 3, HSK 4 és HSK 5 írásbeli vizsga mellett lehetőség nyílik HSKK I. és HSKK II. szóbeli vizsgát is tenni.

2017. szeptember 06.

SISU nyári tábor


Idén júliusban, tíz SZTE Konfuciusz Intézetben tanuló középiskolai diák vehetett részt a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetem (SISU) által Kínában szerevezett két hetes nyári táborban. Az idei év különlegessé abban rejlett, hogy Sanghaj mellett Pekingben, Kína fővárosában is jártak a hallgatók.

tai-chi

2017. augusztus 31-én az SZTE Konfuciusz Intézet új kínai tanárjai Thai Chi bemutatót tartottak a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) Parkjában.

Lótusz Nap

2017. augusztus 5-6-án került megrendezésre a szegedi Lótusz Napok az SZTE Füvészkertben, ahol az SZTE Konfuciusz Intézet is részt vett. A rendezvény keretein belül a vendégek bepillantást nyerhettek Ázsia rejtelmes, sokszínű világába, ahol olyan érdekes műsorokat és előadásokat láthattak, mint tradicionális indiai táncbemutató, meditációs koncertek, jóga-, és harcművészeti bemutatók, tibeti hangfürdő, thai masszázs, kézműves sátrak, illetve a távol-keleti konyha különlegességeit is meg lehetett kóstolni.

Csoportkep

2017.június 19-23. között Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában, nagy sikernek örvendett az SZTE Konfuciusz Intézet által első alkalommal szervezett óvodásoknak és alsó tagozatos iskolásoknak szóló kínai nyelvű Panda Tábor.

Egészség Kapuja konferencia


Budapest adott otthont 2017. június 19-én és 20-án a Kína és tizenhat Közép-Kelet Európai ország képviselőinek részvételével zajló „Egészség Kapuja” egészséggazdasági konferenciának és kiállításnak, amelyen a Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Konfuciusz Intézet is képviseltette magát.

Makói Általános Iskola

Az SZTE Konfuciusz Intézet részt vett a 2017. június 15-én (csütörtökön) a Makói Általános Iskolában szervezett Kína Napon, ahol számos érdekes és változatos programokkal készült az iskola kisdiákjai számára.

1

Az SZTE Konfuciusz Intézet tandíjmentes kínai nyelvtanfolyamokat indít az érdeklődők számára.

kinai_kepzes