Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek
KOI legújabb hírek

Csoportkep

2017.június 19-23. között Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában, nagy sikernek örvendett az SZTE Konfuciusz Intézet által első alkalommal szervezett óvodásoknak és alsó tagozatos iskolásoknak szóló kínai nyelvű Panda Tábor.

Egészség Kapuja konferencia


Budapest adott otthont 2017. június 19-én és 20-án a Kína és tizenhat Közép-Kelet Európai ország képviselőinek részvételével zajló „Egészség Kapuja” egészséggazdasági konferenciának és kiállításnak, amelyen a Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Konfuciusz Intézet is képviseltette magát.

Makói Általános Iskola

Az SZTE Konfuciusz Intézet részt vett a 2017. június 15-én (csütörtökön) a Makói Általános Iskolában szervezett Kína Napon, ahol számos érdekes és változatos programokkal készült az iskola kisdiákjai számára.

thai_chi

2017. június 6-án (szerda) az SZTE Konfuciusz Intézet Tai Chi bemutatót tartott a Rektori Hivatal előtti Dugonics téren.

Jankay a Színpadon

2017. május 24-én (szerda) Jankay a színpadon elnevezéssel tartottak tehetséggondozó gálaműsort a békéscsabai Jókai Színházban, ahol kínai produkcióval is felléptek a diákok.

Csaladi nap Gregor

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete 2017. május 19-én (péntek) a Gregor József Általános Iskola Családi Napján vett részt, amely Újszegeden a Gellért Szabadidőközpontban került megrendezésre.

Jankay Családi Nap

Az Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete 2017. május 27-én (szombaton) Békéscsabán, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola családi napján vett részt.

2017. május 31.

panda_nap_csoport

2017. május 28-án (vasárnap) Gyereknap alkalmából az SZTE Konfuciusz Intézet Pandanapot szervezett, ahol kicsiket és nagyokat egyaránt vártak a Szegedi Vadasparkba. A rendezvény óriási sikert aratott, hiszen több százan keresték fel a standokat.

Kínai Híd Nyelvi Verseny


Április 28-án a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége főszervezésében és a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet társszervezésében a szegedi IH Rendezvényközpontban rendezték meg a középiskolások számára rendezett X. Kínai Híd Nyelvi Verseny országos döntőjét, amelynek témája „Tanulj kínaiul, és nyiss a világ felé”.
2017. május 23.
Panda

2017. május 28-án (vasárnap) Gyereknap alkalmából az SZTE Konfuciusz Intézet ismét Panda Napot szervez 10 órától a Szegedi Vadasparkban.

Konfuciusz_teahaz

2017. május 5-én, pénteken a Konfuciusz Teaház vendégeként dr. Matura Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója és a Közép-európai Ázsia Kutató Központ alapítója érkezett Szegedre, hogy Kína fejlődésének átalakulásáról és ezen átalakulás kihívásairól beszélgessenek.

Konfuciusz teaház

Április 10-én 14.00 órától a szegedi Konfuciusz Intézet igazgatói Mohr Richárd, valamint Zhang Lin urak egy korábbi meghívásnak tettek eleget Nemesné Kis Gyöngyi irodavezető jóvoltából a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán.

1

Az SZTE Konfuciusz Intézet tandíjmentes kínai nyelvtanfolyamokat indít az érdeklődők számára.

kinai_kepzes