Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI legújabb hírek
KOI legújabb hírek

thai_chi

2017. június 6-án (szerda) az SZTE Konfuciusz Intézet Tai Chi bemutatót tartott a Rektori Hivatal előtti Dugonics téren.

Jankay a Színpadon

2017. május 24-én (szerda) Jankay a színpadon elnevezéssel tartottak tehetséggondozó gálaműsort a békéscsabai Jókai Színházban, ahol kínai produkcióval is felléptek a diákok.

Csaladi nap Gregor

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete 2017. május 19-én (péntek) a Gregor József Általános Iskola Családi Napján vett részt, amely Újszegeden a Gellért Szabadidőközpontban került megrendezésre.

Jankay Családi Nap

Az Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete 2017. május 27-én (szombaton) Békéscsabán, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola családi napján vett részt.

2017. május 31.

panda_nap_csoport

2017. május 28-án (vasárnap) Gyereknap alkalmából az SZTE Konfuciusz Intézet Pandanapot szervezett, ahol kicsiket és nagyokat egyaránt vártak a Szegedi Vadasparkba. A rendezvény óriási sikert aratott, hiszen több százan keresték fel a standokat.

Kínai Híd Nyelvi Verseny


Április 28-án a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége főszervezésében és a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet társszervezésében a szegedi IH Rendezvényközpontban rendezték meg a középiskolások számára rendezett X. Kínai Híd Nyelvi Verseny országos döntőjét, amelynek témája „Tanulj kínaiul, és nyiss a világ felé”.
2017. május 23.
Panda

2017. május 28-án (vasárnap) Gyereknap alkalmából az SZTE Konfuciusz Intézet ismét Panda Napot szervez 10 órától a Szegedi Vadasparkban.

Konfuciusz_teahaz

2017. május 5-én, pénteken a Konfuciusz Teaház vendégeként dr. Matura Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója és a Közép-európai Ázsia Kutató Központ alapítója érkezett Szegedre, hogy Kína fejlődésének átalakulásáról és ezen átalakulás kihívásairól beszélgessenek.

Konfuciusz teaház

Április 10-én 14.00 órától a szegedi Konfuciusz Intézet igazgatói Mohr Richárd, valamint Zhang Lin urak egy korábbi meghívásnak tettek eleget Nemesné Kis Gyöngyi irodavezető jóvoltából a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán.

Food festival

2017. március 30-án, késő délután, az SZTE Konfuciusz Intézet szervezésében első alkalommal került megrendezésre az “Evőpálcika és bambuszrügy, avagy látogatás a valódi kínai gasztronómia világába” című esemény a Wok N’ G étteremben, annak érdekében, hogy széles körű rálátást biztosítson a magyar közönség számára a kínai kultúráról.

Konfuciusz teaház

2017. április 6-án, csütörtök, 17 órától az SZTE Konfuciusz Intézet és a Szegedi Közéleti Kávéház közös szervezésében került megrendezésre a Konfuciusz Teaház, melynek vendége Cao Zheng Yin Joy, a Wok n’ Go étterem tulajdonosa volt.

2017. április 05.

osztondij

2017. március 28.

Joy

Sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket 2017. április 6-án 17.00 órától, soron következő Konfuciusz Teaház rendezvényünkre.

2017. március 22.

kaleidoszkop

2017.03.20-án, 17.00 órától egy nagyon érdekes és lebilincselő előadást hallgathattunk meg a szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársától Paluch-Kujáni Yvett régésztől, akinek tavaly lehetősége volt felfedezni Kína Henan és Shaanxi tartományainak kulturális és régészeti örökségeit.

Kínai filmfesztivál

Nagy sikert aratott az SZTE Konfuciusz Intézet által szervezett Szegedi Kínai Filmnapok, amelyre a Belvárosi Moziban került sor 2017. március 17-én, péntek, 17 órától. Az eseményen tiszteletét tette Őexcellenciája Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete, és felesége, Li Bei, illetve kíséretükben Wu Hua, a nagykövetség Oktatási Osztályának vezetője, Cao Yuan, a Politikai és Sajtó Osztályának vezetője, Prof. Dr. Nagy Katalin, SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes és a Magyar Rektori Konferencia Nemzetközi Együttműködési Tanács elnöke, Prof. Dr. Karsai Krisztina, SZTE oktatási rektorhelyettes, Xie Fei, világhírű kínai filmrendező, Zhang Lin, SZTE Konfuciusz Intézet kínai igazgató és Mohr Richárd, SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója is részt vettek az esemény ünnepélyes megnyitóján.

Duan Jielong

Hivatalos találkozó Szeged város és a Szegedi Tudományegyetem vezetőivel

wok

2017. március 30-án 17.00 órától sok szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt a szegedi WOK n’ GO Étterembe, ahol autentikus kínai ételkóstolót tart az SZTE Konfuciusz Intézet.

Salat1_kezdo

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2017. március 22-én 17.00 órától soron következő Teaház rendezvényünkön. Vendégünk Salát Gergely Kína – kutató, tanszékvezető, egyetemi docens úr lesz.

Almási Általános Iskola

Nagyon jó hangulatúak a kínai órák a Makói Oktatási Központ Almási tagintézményében. 2017. március 7-én az SZTE Konfuciusz Intézet nyílt napot tartott az iskolában, ahol a gyerekek bármelyik hozzátartozója belátogathatott az órára, és megtekinthette, hogyan folyik a tanítás és tanulás.

Kalmár Éva

2017. február 21-én 17.00 órától igazán illusztris vendéget köszönthetett az SZTE Konfuciusz Intézet Kaleidoszkóp rendezvényének előadásán résztvevő közönség.

Makra László

2017. február 15-én (szerdán) 17.00 órakor került sor e havi Teaházunkra, ahol Dr. Makra László földrajzprofesszor előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

lampionunnep

A Holdújévi ünnepségsorozat lezárásaként idén is sor került Lampionünnepre 2017. február 9-én (csütörtökön). A Lampionünnep a hagyományos Kínai Újév 15-ik napjának fontos eseménye, ebből az alkalomból minden érdeklődőt számos izgalmas kínai kézműves program várt.

kallig

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az idei évben 2017. február 23-val kezdődő, két hetente megtartott kalligráfia tanfolyamunkon. Az oktatás minden második csütörtökön 17.00 órakor kezdődik.

mako

2017. február 4-én az SZTE Konfuciusz Intézet részt vett az immár harmadik alkalommal megrendezett Nyílt - Napon, a makói Bartók Általános Iskola meghívására. Az Intézet két igazgatója, Zhang Lin és Mohr Richárd, az Intézet munkatársaival igyekeztek megismertetni a kínai kultúrát a zenei iskolába látogatókkal.

Ip_Man_kezdo

Az SZTE Konfuciusz Intézet újabb mozi-estre invitálja az érdeklődőket 2017. február 28-án (kedden), 17.00 órai kezdettel a Rektori Hivatal 5-ös termébe, ahol az Ip Man 2 kínai harcművészeti film kerül vetítésre.

Konfuciusz teaház - Vendég: Kalmár Éva műfordító

2017. február 21-én, 17.00 órától a Kínai kaleidoszkóp előadás-sorozatának következő vendége Kalmár Éva sinológus, műfordító, szerkesztő, egyetemi, valamint főiskolai oktató.

Teaház


2017. február 15-én (szerdán) 17.00 órától sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt következő Teaházunkra, melynek vendége Dr. Makra László földrajzkutató lesz.

newyear

Sok szeretettel üdvözlünk mindenkit a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetétől, Magyarországról. Újév alkalmából sok sikert kívánunk. Reméljük, mindenterve valóra válik, valamint hogy Kína és Magyarország közötti barátság örökké fog tartani!

Honlap_Flash_kep_KT


2017. január 18-án 17.00 órától került megrendezésre az idei év első Konfuciusz Teaháza. Vendége Magyarország korábbi nagykövete, Mészáros Sándor úr volt. Mészáros Sándor 1968-1969 között a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem hallgatója, 1969-1974 között a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének diákja.

Kinai_hid

2016. december 16-án (péntek) nyolc diák tette próbára kínai tudását a Konfuciusz Intézet által szervezett Kínai Híd nyelvi verseny elődöntőjén. A világ legjobbjai Kínában mérkőznek meg jövőre.

show_us

Ismét itt a lehetőség, hogy megmutasd magad, bizonyítsd, hogy mit tudsz, hiszen decemberben az SZTE Konfuciusz Intézet „Chinese Talent Show-t”, azaz kínai tehetségkutató versenyt rendez valamennyi kínaiul tanuló hallgatója számára.

konfuciusz_nap

Szeptember 24-én 14.00 órától ismét betekintést nyerhettünk Kína világába az éves Konfuciusz Intézetek Napján.

kinai furulya

Az október 1-i Zenei Világnap alkalmából a Makói Általános Iskola Bartók tagintézményének tanulói és munkatársai Kocsis György színművészre emlékeztek, aki ebben az iskolában folytatta nem csak iskolai, hanem zenei tanulmányait is.

1

Az SZTE Konfuciusz Intézet tandíjmentes kínai nyelvtanfolyamokat indít az érdeklődők számára.

kinai_kepzes