Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2018. szeptember

Diáktoborzás az SZTE Beiratkozási Héten

SZTE Beiratkozási Hét

2018. augusztus 27. és szeptember 1. között a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK) került megrendezésre az SZTE Beiratkozási Hét, ahol az SZTE Konfuciusz Intézet is tájékoztatta az első éves egyetemistákat a kínai nyelv és kultúra tanulásának a lehetőségéről, illetve az Intézet programjairól egyaránt.

2018. augusztus 25.


A hét folyamán, kínai munkatársainknak köszönhetően, az egyetemisták betekintést nyerhettek a kínai kultúrába az Intézet standjánál, ahol olyan foglalkozásokkal ismerkedhettek meg, mint például kínai evőpálcika helyes használata, pingpongozás, lábtollas és még sorolhatnánk.

 

Augusztus 30-án pedig a TIK színpadán is felépet az SZTE Konfuciusz Intézet csapata. Először Dr Wang Lei, SZTE Konfuciusz Intézet kínai igazgató, köszöntötte a nézőket. Ezt követően Hunag Lu és Wang Xiaoxu tanárnők előadását hallhatták a jelenlévők, akik különleges kínai „lopótök” furulyán játszottak. Végül egy taichi előadásnak és egy legyező taichi előadásnak lehettek a szemtanúi a vendégek.

 

Kínai tanárjaink ez volt az első nagy megmérettetése, ugyanis még csak a héten érkeztek meg Kínából, majd csatlakoztak az SZTE Konfuciusz Intézethez. Az elkövetkező évben számos programon láthatják tanárijainkat, akik alig várják, hogy minél több emberrel megismertessék a kínai nyelvet és kultúrát.