Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. szeptember

Halászlé? Kínai? Miért ne?

Hallefozo_konfuciusz

Hatalmas sikert aratott az SZTE Konfuciusz Intézet halleve a Halfesztiválon

2013. szeptember 10.



Hallefozo_konfuciusz_1A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet részt vett a XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon, hogy az esemény apropójából népszerűsítse a kínai kultúrát, az Intézet oktatási és kulturális programjait.

Standunk fő attrakciója a különleges, kárász alapléből, tengeri hal hozzáadásával, valamint hagyományos kínai fűszerekkel készített halászlé volt!

 

Akadt, aki többször is visszatért repetát kérni, de volt olyan érdeklődő is, aki szerint „gasztronómiai csodánk” a szegedi halászlén is túltett.


Hallefozo_konfuciusz_2Erőfeszítéseinket a zsűri is értékelte: elnyertük a Halfesztivál legkülönlegesebb hallevének járó különdíját is!

 

Intézetünkről, hallevesünkről számos médium is beszámolt. Bővebben erről honlapunk MÉDIA menüje alatt olvashatnak!