Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  RÓLUNK  --  MUNKATÁRSAINK

MunkatársainkMohr_Richard
Mohr Richárd
SZTE Konfuciusz Intézet
igazgató

Mohr Richárd
2014 szeptemberi kezdettel az SZTE Kunfuciusz Intézet magyar igazgatója Mohr Richárd, aki egyúttal kínai kapcsolatokért felelős rektori megbízott is. Az igazgatói poszt elfoglalása előtt költözött Szegedre Pekingből, ahol 10 éven keresztül élt és dolgozott az üzleti szektorban. Az ELTE kínai szakán végzett, valamint az ELTE Fordító- és Tolmácsképző Intézetében szerzett kínai szaktolmács minősítést. Kínába költözését megelőzően a BGF Külkereskedelmi Karán tanított üzleti kínai nyelvet. Üzleti tanácsadó tevékenysége mellett üzleti trénerként is dolgozott Kínában. Több mint 20 év fordítási és tolmácsolási gyakorlata van a gazdaság, diplomácia és technika területén. Mohr Richárd most, mint sinológus dolgozik a Szegedi Tudományegyetem és a kínai egyetemek közötti kapcsolatát erősíti nyelvtanítási és kulturális kapcsolatok révén, így oktatási és kulturális hidat képezve szolgálja a magyar-kínai kapcsolatok további fejlődését.

5
Zhang Lin
kínai igazgató
SZTE Konfuciusz Intézet
Zhang Lin 

Zhang Lin, egyetemi docens, 1964 augusztusában született a Zhejiang tartományban található Ninbgo városában. Egyetemi tanulmányait az East China Egyetem Jog - és Politikatudományi Karán végezte nemzetközi jog szakon 1985-ben, majd jogi mester diplomáját 2000-ben szerezte. 1998 és 1999 között az iráni Beheshiti Egyetem munkatársa, mint kínai nyelvoktatási szakértő. 2003-ban a Leedsi Egyetemen nyelvoktatási módszertant tanít az Egyesült Királyságban, majd 2014 és 2016 között a Xinjiang Egyetem Shanghai Tolmács Vizsgabizottság tanulmányi igazgatója.

Szandra
Tóth Alexandra
titkárságvezető
Tóth Alexandra

Amerikanisztika szakos bölcsészként majd nemzetközi kapcsolatok szakértőként végzett a Szegedi Tudományegyetemen. Szakmájából kifolyólag mindig is nagy érdeklődést mutatott a különböző országok történelme, kultúrája iránt. Szerencsésnek érzi magát, mivel egy olyan multikulturális környezetben fejlesztheti tudását, ahol napi szinten használhatja az angol nyelvtudását és a Nemzetközi tanulmányok szakon tanultakat, miközben az Intézet kínai és magyar munkatársainak a munkáját segíti.