Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2018. szeptember

Sanghaj Nemzetközi Tanulmányok Egyetem magyar szakos hallgatóinak látogatása az SZTE Konfuciusz Intézetben

magyar szakos hallgatók

2018. szeptember 5-én (szerda) dr. Árvay Anett és dr. Durst Péter, az SZTE Hungarológia Tanszék munkatársai, kíséretében a Sanghaj Nemzetközi Tanulmányok Egyetem magyar szakos hallgatói látogatást tettek az SZTE Konfuciusz Intézetben.

2018. augusztus 22.


A frissen érkezett kínai hallgatókat az Intézet magyar és kínai igazgatója fogadta, azaz Mohr Richárd és Dr. Wang Lei. Először bátorító és kedves szavakkal köszöntötték a vendégeket, és körbe is vezették őket az irodákban, ahol bemutatták az Intézet oktatóit és munkatársait. Ezt követően ismertették az Intézet sikeres munkáját és az idei évi kulturális programokat egyaránt.

 

Az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál keretein belül, az SZTE Konfuciusz Intézet felkérte Wang Yudie, SISU magyar szakos hallgatót, hogy a Vers Délben programsorozatban szavalja el Petőfi Sándor: Lennék én folyóvíz című versét magyarul, míg vele párhuzamosan Zhang Xiuwen, SZTE Konfuciusz Intézet kínai tanárnő kínaiul mond verset.

 

A magyar szakos hallgatók jövő júliusban utaznak vissza Kínába. Addig is fejlesztik magyar nyelvtudásukat és kulturális ismereteiket.