Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2018. március

Az SZTE Konfuciusz Intézet elősegíti az SZTE oktatási és kulturális kapcsolatát Kínával

rovo

Budapest, Feb. 26 – Kína Magyarországi Nagykövetsége 2018. február 26-án este 6 órakor tartotta a Kínai Újévi Fogadását Budapesten. Mintegy 400 vendég jelent meg ezen a rangos eseményen, köztük a magyar-kínai kapcsolatok ismert személyiségei, híres Magyarországon elő kínaiak, kínai vállalatok magyarországi képviselői és hazánkban tanuló kínai diákok.

2018. március 05.


A téli olimpia két aranyérmese, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang
A fogadás a Tavaszünnepen szokásos hagyományos kínai oroszlántánccal kezdődött. Duan Jielong nagykövet úr beszéde mellett az ünnepi hangulatot tovább fokozta a téli olimpia két aranyérmet szerzett sportolója, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang megjelenése. Duan nagykövet úr beszédében részletesen elemezte a magyar-kínai kapcsolatokat és mindenkinek boldogságot és sikert kívánt a Kutya Évében.





 

kínai nagykövet
A kínai nagykövet beszéde

A fogadáson megjelent Prof. Dr. Rovó László, az SZTE frissen megválasztott rektora és Dr. Fendler Judit, az SZTE rektora, valamint Prof. Dr. Nagy Katalin, a SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese is, akik az SZTE magyar és kínai igazgatója kíséretében érkeztek az eseményre. Az SZTE vezetői baráti és konstruktív megbeszélést folytattak Kína magyarországi nagykövetével. A vezetők kifejezték köszönetüket a Hanban (a Konfuciusz Intézeteket felügyelő kinai állami szerv) felé, valamint megköszönték a Kinai Nagykövetség által a Konfuciusz intézeten keresztül az SZTE nemzetközi programjaihoz nyújtott segítséget. Duan nagykövet úr méltatta az SZTE elkötelezettségét a kinai reláció fejlesztésében és kifejezte reményét, hogy a Szegedi Tudományegyetem a jövőben még nagyobb szerepet játszhat az “Egy övezet egy út” kinai politika megvalósításában. A nagykövet úr egyúttal gratulált az SZTE Konfuciusz Intezet sikeres működéséhez, a hallgatók számának dinamikus növekedéséhez, a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztése érdekében tett erőfeszítéséhez.