Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2018. március

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének első kínai kultúra kurzusa Makón

Kínai Kurzus Makó

2018. február 10-én elindult a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete által szervezett kínai kultúra tanfolyam a Makói Művelődési Központban.

2018. március 06.


Kínai Kurzus MakóA kínai tanárnő, Weng Yaqing képes ismertetőjében bemutatott számos gyönyörű kínai várost, köztük Pekinget, Kína fővárosát, valamint Sanghajt, a kozmopolita világvárost is a makói diákoknak. Ráadásul az evőpálcikák ismertetésével a közönség betekintést nyert a kínai étkezési kultúra szellemiségébe és sokszínűségébe. Ezek után mindenki elsajátíthatta az evőpálcikák használatát, valódi kínai zöld teát kóstolhattak, az egész ház visszhangzott a jókedvtől. Végül a tanárnő bemutatta az óriás pandát, és a kurzus zárásaként papír pandát készítettek a résztvevők.





Ez az esemény volt az első kínai kulturális kurzus, amelyet a Konfuciusz Intézet szerevezett Makón, melynek küldetése a kínai nyelv oktatása, és a kultúra megismertetés. Számos helyi általános- és középiskolás diák és szüleik kerülhettek a rendezvény által közelebb a kínai nyelv és kultúra megismeréséhez.


Kínai kurzus Makón
Galéria