Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2017. április

“Evőpálcka és bamuszrügy, avagy látogatás a valódi kínai gasztronómia világába”

Food festival

2017. március 30-án, késő délután, az SZTE Konfuciusz Intézet szervezésében első alkalommal került megrendezésre az “Evőpálcika és bambuszrügy, avagy látogatás a valódi kínai gasztronómia világába” című esemény a Wok N’ G étteremben, annak érdekében, hogy széles körű rálátást biztosítson a magyar közönség számára a kínai kultúráról.

2017. április 11.



Food festivalNagy sikernek örvendett a kínai ételeket és étkezési szokásokat bemutató gasztronómiai esemény, ugyanis az étteremben több mint 50 vendég vett részt. Olyan vendégek is tiszteletüket tették a rendezvényen, mint például Szeged város korábbi polgármestere.


A megjelent vendégeket először Cao Zhengyin és felesége Zhao Peizhen, a Wok N’ Go étteremlánc tulajdonosai köszöntötték, akik teljes szívből remélték, hogy az elkészített különleges kínai ételek mindegyike elnyeri a kedves vendégek tetszését és nem utolsó sorban jól érzik majd magukat ez idő alatt. A kulináris élvezetek előtt, köszöntőt mondott Mohr Richárd, SZTE Konfuciusz Intézet igazgató, aki nagyra értékelte a jelenlévők részvételét, majd röviden ismertette a kínai konyha fő jellegzetességeit. Végül, de nem utolsó soron mondott egy pár érdekességet az aznap felszolgált ételekről, mint például tojásos rizs, feketeborsos marhahús, édes-savanyú oldalas, tofu háziasan, hideg fafülgomba leves, és sok más jobbnál jobb, ízletesnél ízletesebb étel került a terítékre. Végül Zhang Lin, SZTE Konfuciusz Intézet kínai igazgató, zárta a köszöntőt az alábbi gondolattal: “Az ínycsiklandó kínai étel tapasztalata, egy jobb élet reménye”, és zárásképpen felhívta mindenki figyelmét a kínai-magyar kapcsolatok fontosságára.


Food festivalA rendezvény ideje alatt, a kínai tanárnők segítségének köszönhetően, mindenki elsajátíthatta a kínai evőpálcika helyes használatát. Közben az Intézet által készített képes brosúrának köszönhetően a vendégek nemcsak betekintést nyerhettek a világhírű kínai konyha rejtelmeibe, hanem számos új érdekességet tanulhattak a kínai kultúráról is.


Jó hangulatban telt az első kínai ételkóstoló esemény a Wok N’ Go étteremben, mivel mindenkinek lehetősége nyílt belekóstolni a kínai íz világba, illetve sok új érdekességet megtudhattunk a kínai gasztronómiáról és kultúráról. A nagy sikerre való tekintettel az SZTE Konfuciusz Intézet úgy döntött, hogy a közeljövőben számos ehhez hasonlórendezvényt szervez majd Szeged városában.