Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2017. február

Nyílt-Nap a makói Bartók Általános Iskolával

mako

2017. február 4-én az SZTE Konfuciusz Intézet részt vett az immár harmadik alkalommal megrendezett Nyílt - Napon, a makói Bartók Általános Iskola meghívására. Az Intézet két igazgatója, Zhang Lin és Mohr Richárd, az Intézet munkatársaival igyekeztek megismertetni a kínai kultúrát a zenei iskolába látogatókkal.

2017. február 08.


mako

A megnyitón elhangzott, hogy mennyire fontos a mai világban egy ilyen különleges nyelv elsajátítása, valamint hogy az általános iskola nagy mértékben támogatja a kínai kultúra megismertetését és a nyelv elsajátítását. A megnyitót követően Intézetünk egyik tanítványa, Farkas Eszter egy kínai énekes számmal készült a látogatók számára.


Az Intézet kollégái, valamint az általános iskola munkatársai egy kis kínai sarkot hoztak létre az iskola egyik tantermében, melynek dekorációja a kínai Tavaszünnep hangulatát idézte. A terem öt részre volt felosztva, úgymint lábtollas, színezés, puzzle, kínai nyelvi kuckó és kínai daléneklő kuckó. A gyerekek folyamatosan érkeztek szüleikkel az eseményre.



A program által ismét nőtt a népszerűsége a kínai kultúrának, valamint a Konfuciusz Intézet ismertsége is.