Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2016. szeptember

Halas finomságok az SZTE Konfuciusz Intézetével

Kínai halászlé

2016. szeptember 3-án az SZTE Konfuciusz Intézet immár negyedik alkalommal vett részt a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon. A hagyományokhoz híven az Intézet tanárai és diákjai várták a kínai ízek kedvelőit és az érdeklődőket a Konfuciusz Intézet standjánál.

2016. szeptember 08.


kinai halaszleKét különböző ételt kóstolhattak meg a látogatók. A savanyított zöldséges kínai halászlevet, valamint a sertésoldalasból készült bambuszrügyes, gombás levest. A kínai különlegességek sikeréről az is tanúskodik, hogy szinte pillanatokon belül kiürült mind a két bogrács.

 

Jövőre is várunk mindenkit, akinek ízlettek a kínai specialitások és azokat is, akik idén lemaradtak a kóstolóról.