Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2016. június

Nyílt-Nap a budapesti Lauderben

Lauder_nyiltnap

2016. június 10-én az SZTE Konfuciusz Intézet csapata is részt vett saját standjával a budapesti Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola nyílt napján. Az iskola tanulói és szüleik tanáraink segítségével ízelítőt kaphattak a kínai kultúrából, valamint megismerkedhettek az Intézet által kínált kínai nyelvtanulási lehetőségekkel.

2016. június 16.

Lauder_nyiltnapStandunk mögött az Intézet tanárai délután 14 és este 18 óra között várták az érdeklődőket. A tanulók a pálcika helyes fogását gyakorolhatták egy izgalmas játék keretében, melynek során ping-pong labdákat kellett áthelyezniük minél gyorsabban a kihelyezett fémtálak közül egyikből a másikba. A kínai lábtollas is óriási érdeklődést váltott ki: a kicsik kíváncsian zsongtak tanáraink körül, akik lelkesen vezették be őket ebbe a játékba. A résztvevők a kínai konyhából is ízelítőt kaptak: édes szezámmagos kínai süteményt kínáltunk, amit a kísérletező kedvűek bátrabban, az óvatosabbak először gyanakodva próbáltak ki.




Az esemény során látványban sem volt hiány: a zenés kínai oroszlántáncot kisebb csődület kísérte útján. Mégis, a legnagyobb izgalmat az Intézet által meghívott profi kungfu harcművészek váltották ki; tanulók és szüleik egyaránt ámulattal figyelték a mozdulatokat, s az előadás hatalmas tapsviharral zárult.


Lauder_nyiltnapMég a borongósra fordult időjárás sem vehette el a résztvevők kedvét a szórakozástól; a hirtelen jött eső elől az Intézet sátra alá menekültek be a diákok, ahol tovább folytatták a játékokat, valamint tanárainkkal beszélgettek.


Természetesen az esemény keretében az Intézet fő profiljáról, a kínai nyelvtanításról is szó esett. Standunk körül az érdeklődő szülők és diákok kérdéseket tehettek fel a kínai nyelv tanulásának az Intézet által felajánlott lehetőségeiről, mely az elmúlt tanévben szakkör keretében folyt a Lauderben. Az érdeklődőknek lehetőségük nyílt kínai anyanyelvű tanárainktól személyesen kérdezni, továbbá olyanok is megosztották saját tapasztalataikat, akik már néhány éve foglalkoznak a kínai nyelvvel és azóta már többször is megjárták Kínát, ám annak idején a Konfuciusz Intézetnél ültek be első kínai órájukra.


Összességében reméljük, a látványos és érdekes programok mély nyomot hagytak a résztvevőkben, és sikerült közelebb hoznunk Kínát a közönséghez, valamint kedvet csinálni a kínai nyelv tanulásához, amelyhez Intézetünk minden lehetőséget örömmel biztosít.