Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2016. június

Kong Lingguan: A kínai kalligráfia bája

kallig

Kong Lingguang professzor Konfuciusz családjának 73. leszármazottja. Kína Henan tartományában született, jelenleg szingapúri állampolgár, számos címet és díjat nyert Kínában és Szingapúrban egyaránt.

2016. június 14.

 

Professor_KongA professzor Szingapúrban kalligráfiát tanít és akként is dolgozik. Többek között a Kína Kalligráfia Egyesület tagja, a szingapúri Xin Sheng Társaság és a Henan Kalligráfia és Művészet kalligráfusa, a Nanjang Festészet és Kalligráfia Társaság elnöke. Műveit mélyen megihlette Kína Központi Síksága (Zhongyuan), annak kultúráját művein keresztül átörökítette a jövő nemzedékére. A professzor munkáit már több, mint 10 kínai és szingapúri múzeum állította ki. Legutóbbi kiállítása 2015 szeptemberében zajlott, „Mennyei stílus: Kong Lingguang Kalligráfia és Művészeti Kiállítása” címmel a Hszücsang Múzeumban, Kínában. Ugyanazon hónapban a „Kong Lingguang Kalligráfia Fórum” is megrendezésre került Csengcsouban. Kong Lingguang az elmúlt években számos művet alkotott mind a kalligráfia, mind a költészet területén. Továbbá számos nemzetközi szintű kalligráfia és művészeti kiállítás, illetve verseny szervezése fűződik a nevéhez, akadémiai disszertációit több szakújság és magazin is megjelentette.


Az előadáson Kong professzor, munkáinak segítségével fogja bemutatni a kínai kalligráfia jellegzetességeit, valamint a rákövetkező nap reggelén a professzor az érdeklődő diákoknak maga fogja oktatni a kalligráfiát 10 és 11:30 között.

Helyszín: Rektori Hivatal, SZTE Konfuciusz Intézet tanterme


Időpont: 2016. június 23. (csütörtök) 14.00 óra, valamint június 24. (péntek) 10.00 óra

Várunk minden kedves érdeklődőt!