Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Szervezeti felépítés  --  Központi szolgáltató egységek  --  SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. november
A Kínai Filmhét megnyitotta kapuit Szegeden

Kínai filmhét

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete és a Kínai Állami Médiahatóság főszervezésében, a Belvárosi Mozi valamint, a H-Forest Média társszervezésében hivatalosan is megkezdődött a Kínai Filmhét.


kinai_filmhet_plA 2015. november 7-én ünnepélyes megnyitón ismét megcsodálhatta a szegedi közönség a látványos kínai sárkánytáncot, illetve meghallgathatták a hagyományos mongol lófejes hegedűvel kísért mongol „torokénekes” előadást is.


A vendégeket Mohr Richárd, a Konfuciusz Intézet igazgatója köszöntötte, majd Ujhelyi István, EP képviselő, az intézet elnöke vette át a szót. A rendezvényen felszólalt Tong Gang úr a Kínai Médiahatóság miniszter-helyettese, valamint Auer János úr, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja is. A Kínai Népköztársaság Nagykövetsége nevében Guo Xiaoguang kulturális tanácsos mondott az eseményen köszöntőt.


A megnyitó ünnepség után bemutatásra került a „Farkastotem” című nagyszabású kínai film. Nagy örömünkre a Filmhét nyitófilmje teltházzal indult.