Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. október

Kínai Filmhét a Belvárosi Moziban

moziestek

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2015. november 7-én, 14.00 órától a szegedi Belvárosi Moziban, ahol az SZTE Konfuciusz Intézet által szervezett Kínai Filmhét kerül megnyitásra, illusztris vendégek közreműködésével.

2015. október 27.

 

Minden nap vetítésre kerül egy kínai film, melyek listáját itt is láthatják. Lesz köztük történelmi, vígjáték, dráma, hogy mindenki megtalálhassa a számára közelebb álló kategóriát. Az esemény a Farkastotem c. film vetítésével indul, 2015. november 7-én, 15.00 órától.

 

A vetítések pontos időpontjai a Belvárosi Mozi honlapján megtekinthetőek.

Sok szeretettel várjuk Önöket!


farkastotemFarkastotem (狼图腾)



Rendező: Jean-Jacques Annaud
Hossz: 120 perc
Főszereplők: Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa



A kínai kulturális forradalom alatt arra kényszerítenek egy pekingi diákot, hogy Belső-Mongóliában a nomádok között éljen. Egy farkaskölyök nevelése közben sokat tanul az állatokról és a természetről. A film Lü Csia-min 2004-ben kiadott, magyarul is megjelent nagysikerű regénye alapján készült.





sarkanykardSárkánykard (天将雄师)



Rendező: Sheng Ding
Főszereplők: Jackie Chan, John Cusack, Adrien Brody
Hossz: 127 perc



Amikor Tibérusz, a korrupt római vezető megérkezik egy hatalmas hadsereggel, hogy megszerezze a Selyemút feletti ellenőrzést, Huo An egyesíti hadseregét egy dezertált római katonákból álló egységgel, hogy megvédje hazáját és új barátait.








nagyiujrafiatalNagyi újra fiatal (重返20岁)



Rendező: Chen Zhengdao, Leste Chen
Hossz: 131 min.
Főszereplők: Zishan Yang, Ah Lei Gua, Berlin Chen, Han Lu



Ez a romantikus vígjáték egy idős hölgyről, Sen Meng Csünről szól, aki visszaemlékezik életére, miközben épp a temetési fotóját készítteti magáról. Hirtelen a stúdió, amiben épp tartózkodik, egy időutazó szobává változik, amely varázslatos módon fiatal és életerős lánnyá változtatja át Meng Csünt. Az újra 20 éves Csün minden esélyt megragad arra, hogy megvalósítsa álmait, híres énekessé váljon és megtalálja az igaz szerelmet




csaloganyA csalogány (夜莺)



Rendező: Philippe Muyl
Hossz: 100 min
Főszereplők: Baotian Li, Xiaoran Li, Hao Qin, Xin Yi Yang



Csiken, az öreg kínai farmer egyedül él Pekingben. Egy napon elhatározza, hogy elindul a távoli Jangsuo városába, hogy eleget tegyen néhai feleségének tett ígéretének, miszerint visszaviszi madarát, aki egyedüli társa volt a városban. Ráveszi az unokáját, Ren Hszinget – aki a szülők egyedüli gyermekeként nagyvárosi luxusban nevelkedett –, hogy elkísérje őt az úton. Ez egy kedves film, ami a generációk közti különbségek áthidalásáról szól.



amerikai_almok_kinabanAmerikai álmok Kínában (中国合伙人)



Rendező: Peter Chan
Hossz: 112 perc
Főszereplők: Huang Xiaoming, Deng Chao, Tong Dawei, Du Juan



A történet három barátról szól, akik egy sikeres angol nyelviskolát hoznak létre Kínában, amit úgy hívnak, hogy az ,,Új Álom”. Ez az iskola segít a kínai tinédzsereknek valóra váltani az álmaikat. A három fiatalembernek sok kalandon kell átesnie, míg végül megjelenhetnek az amerikai tőzsdén.






balett_a_haboru_langjai_kozottBalett a háború lángjai között (战火中的芭蕾)

Rendező: Yachum Dong, Nikita Mikhalkov
Hossz: 100 perc


1945-ben, a japán-ellenes háború győzelme után Hejlungcsiang tartomány egyik határ menti kisvárosában egy japán alakulat nem hajlandó letenni a fegyvert, továbbra is ellenáll és vérrel áztatja a környék falvait, még Szovjetunió Vörös Hadseregére is rátámad. Az északkelet-kínai japánellenes haderők és a Vörös Hadsereg csapatai együtt mozgósítva készülnek fel arra, hogy megsemmisítsék a japán alakulatot.