Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. május

Kína beköltözött egy napra a Karolinába

Karolina - Konfuciusz

2015. május 9-én szombaton került megrendezésre a Karolinás Majálist, melynek a fő témája ezúttal Kína, a kínai kultúra volt. A rendezvényen szervezésében részt vett az SZTE Konfuciusz Intézet egyaránt.

2015. május 12.


A Karolina Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium rendezvényének ünnepélyes megnyitóján Cao Hang, a Konfucius Intézet kínai igazgatója mutatta be munkatársait és azt a műhelymunkát, melynek segítségével igyekeznek közelebb hozni a magyar emberekhez a világ legnépesebb országát. Ezt követően kezdetét vette a színes program kavalkád. El lehetett látogatni kínai nyelvórára, ki lehetett próbálni a kínai írás művészetét, Pekingi Opera maszkfestésen lehetett részt venni, bemutatták a tradicionális kínai papírvágást, és nem utolsósorban több előadáson mutatták be a távol-keleti országot.


Kina beköltözött egy napra a Karolinába 


Többek között egy kínai apa mesélt a kereszténység és Kína viszonyáról, de turistaként Pekingben járt szegedi tanárok is megosztották élményeiket a kicsikkel. Elmesélték, hogy Kínában öt évszakot különböztetnek, mert a nyárutót külön számítják, ezen kívül az ötös szám szinte mindent meghatároz a kínaiak életében, hiszen ötös számrendszerben gondolkodnak.