Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2014. december

Telt ház és óriási érdeklődés az SZTE Konfuciusz Intézet első Teaházán

teaház_konfuciusz

Hatalmas érdeklődéssel vette kezdetét a 2014. december 16-án (kedd) kezdődő SZTE Konfuciusz Teaház előadás sorozata az Egyetem Rektori Hivatalának épületében! Az első rendezvényen olyan nagy volt az érdeklődés, hogy még a szervezők sem számítottak ilyen nagy meglepetésre.

2014. december 25.



Az esemény a Szegedi Közéleti Kávéház és az Intézet közös szervezésében valósult meg, melynek keretében Dr. Cao Hang (az Intézet kínai igazgatója), valamint Mohr Richárd (az Intézet magyar igazgatója) mutatkoztak be a hallgatóságnak és meséltek Kínával kapcsolatos élményeikről, nem utolsó sorban pedig a 2015-re tervezett programokról.


Telt ház és óriási érdeklődés az SZTE Konfuciusz Intézet első Teaházán
Gallery
 


A teaház megnyitóját követően nem egy hagyományos előadást hallhattunk, ugyanis a szervezők igyekeztek interaktívvá tenni a rendezvényt, valamint bensőségesebb hangulatot teremteni. A résztvevők kötetlen beszélgetés útján kezdték meg ennek a csodás kultúrával rendelkező ország megismerését, eközben az Intézet munkatársai finomabbnál finomabb teákat szolgáltak fel hagyományos, kínai csészékben. A közönség először forró fekete teát, később zöld teát, illetve sárga teát kóstolhatott. Mondhatni mindenki tetszését elnyerték ezek a különleges italok, nem utolsó sorban pedig jól estek ebben a hideg időben.


Az érdeklődőket legközelebb 2015. január 27-én, 17.00 órakor várják a szervezők a következő teaház programon, melyen Dr. Kusai Sándor diplomatával, közgazdásszal, volt pekingi nagykövet úrral találkozhatnak. Előadásának címe „Kínai álom – Honnan jött és merre tart Kína”. A rendezvénysorozat célja már az első programon is jól kirajzolódott, mégpedig egy csésze tea mellett ismerkedhessünk meg Kínával.


Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket a következő teaházunkon, valamint nagyon köszönjük, hogy ennyien eljöttek! A nagy érdeklődésre való tekintettel a rendezvény más helyszínen lesz megrendezve, melyről a későbbiekben, időben tájékoztatjuk Önöket.

Teázzunk együtt legközelebb is!