Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2014. június

Az SZTE Konfuciusz Intézet látogatást tett a Tömörkény István Gimnáziumban és a Rogers Gimnáziumban!

Tömörkény

Május 29-én, csütörtök délelőtt, az SZTE Konfuciusz Intézet látogatást tett a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolába, majd június 13-án, péntek délelőtt, a Rogers Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába, ahol a diákok megismerkedhettek a kínai nyelv és kultúra rejtelmeivel, illetve arra is választ kaphattak, hogy manapság miért is érdemes kínaiul tanulni.

2014. június 20.

Az SZTE Konfuciusz Intézet látogatást tett a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolába, illetve a Rogers Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába! Elsőként Zhang Xuemei kínai igazgatónő köszöntötte az ifjú diákokat kínaiul. A fiatalokat arra bátorította, hogy ne féljenek kínaiul tanulni. A magyar igazgatónő, Szentmártoni Lívia, a legjobb példa arra, hogy el lehet sajátítani ezt a nyelvet is.


A kedves szavakat követően Szentmártoni Lívia tartott egy érdekes előadást arról, hogy miért is tudnak jobban érvényesülni a munkaerőpiacon azok a fiatalok, akik angol mellett kínaiul is beszélnek. A fentebb említettek mellett azt is megtudhatták a diákok, hogy már akár középiskolákban is pályázhatnak kínai ösztöndíjakra, valamint nyelvvizsgát és érettségit is tehetnek a nyelvből.


Emellett a nagy érdeklődésre való tekintettel a diákok két csoportra osztva ismerkedhettek meg a hagyományos kínai tusfestés alapjaival, illetve a papírkivágás művészetével.

Június 13-án, péntek délelőtt, az Intézet tovább folytatta a középiskolák látogatásának a „turnéját”, immáron a Rogers Gimnáziumban, ahol az alsóbb és felsőbb éves diákok nyerhettek betekintést a kínai szokásokba, hagyományokba.


Reméljük, szeptemberben ismét találkozunk, immár az SZTE Konfuciusz Intézet kínai nyelvóráin!