Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2014. június

Júniusban került megrendezésre az Európai Konfuciusz Intézetek Konferenciája Dublinban

Dublin konferencia

2014. június 15-17-ig Dublinban rendezték meg a Konfuciusz Intézetek soron következő konferenciáját. A megnyitón részt vett Liu Yunshan, a KKP Politikai Bizottságának tagja, Ruairi Quinn ír oktatási miniszter és Xu Lin, a Hanban igazgatója is.

2014. június 24.


A háromnapos konferencián az európai országok Konfuciusz Intézeteinek igazgatói előadásokat hallgattak meg a 2014 őszére tervezett Konfuciusz Intézetek Napja kulturális rendezvény, a kínai nyelvoktatás szervezése és kulturális programok megrendezése, a külső források gyarapítása, a kínai nyelvoktatás integrálása a helyi oktatási rendszerbe, illetve az Intézetek Szervezeti és Működési Szabályzatának sikeres kidolgozása témaköreiben. A konferencián az SZTE Konfuciusz Intézetet Szentmártoni Lívia magyar és Zhang Xuemei kínai igazgató képviselte. Az előadások mellett kisebb munkacsoportokban lehetőség nyílt a problémák megvitatására, új lehetőségek felvetésére is.


Europai_Konfuciusz_Intezetek_Konferenciaja_-_Dublin
Az írországi rendezvényen készült képek a galériára kattintva nyithatók meg.


A konferencia zárónapján a megbeszéléseken felmerült kérdéseket Xu Lin igazgató, illetve a Hanban igazgató-helyettesei összegezték és válaszolták meg a résztvevőknek, illetve ismertették a jövőbeni terveket, irányokat.

A rendezvény lezárásaként a konferencia résztvevői dublini városnézésen vettek részt, melynek során „belekóstolhattak” az igazi ír létbe: a program részeként a Guinness Sörgyárban mindenkit egy pohár ír nedűvel vártak.