Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2014. február

Az SZTE Konfuciusz Intézet standjának idén is hatalmas sikere volt a Holdújévi Fesztiválon!

Holdujev 2014

2014. február 1-jén, szombaton immár második alkalommal került megrendezésre a Holdújévi Fesztivál a budapesti Millenárison.

2014. február 07.


 

Holdujev 2014A Kínai Művészeti Központ meghívására közel harminc kínai és/vagy magyar, a kínai kultúrát, nyelvet népszerűsítő szervezet, intézet, oktatási intézmény várta színes programokkal, így például kalligáfia oktatással, kínai teakóstolóval, kung-fu, ping-pong és mediball bemutatókkal, tradicionális kínai orvoslással stb. az érdeklődőket. A nap folyamán több mint tízezer látogató kereste fel a rendezvényt, hogy a kínai kultúrát megismerve, szórakozva, távol-keleti és magyar barátok, művészek, artisták, zenészek és harcművészek társaságában köszöntse a Ló-évét.


Holdujev 2014A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet kollégái ez évben is izgalmas programokkal készültek: az érdeklődők betekintést nyerhettek a kalligráfia művészetének világába, megtanulhatták lefesteni a kínai horoszkóp szerinti állatövi jegyüket; a gyerekek az Intézet tanárainak segítségével elsajátíthatták, hogyan is lehet egy-két egyszerű ecsetvonással „cuki” kis pandát festeni; a legkisebbek krétát ragadhattak, és kiszínezhették kedvenc kínai operamaszkjukat, a nagyobbak pedig kínai lampion-kvízjátékon vehettek részt! A Ló-évében is hatalmas sikert aratott az SZTE Konfuciusz Intézet „beöltöző-sarka”: az új ruhákkal kibővült hagyományos kínai jelmez-választék sokakat ösztönzött próbára! Aki csendesebb programra vágyott, azt Szentmártoni Lívia, az Intézet magyar igazgatója várta szeretettel „Mindennapi (d)illemáink Kínában” című előadására.


Holdujev 2014



Holdujev 2014Az SZTE Konfuciusz Intézet standját Xiao Qian nagykövet úr is felkereste: az érdeklődőkkel együtt próbálta megfejteni az Intézet kvízjátékának furfangos kérdéseit.


A Fesztivál csúcspontja a világhírű Henan Művészegyüttes gálaestje volt, amely feledhetetlen színpadi produkcióval tette emlékezetessé a Ló-évének kezdetét.





Holdújév fesztivál a Millenárison 2014. február 1. / Spring Festival at Millenáris on 01.02.2014
A Millenárison tartott Holdújév Fesztiválon készült további képeink a galériára kattintva tekinthetőek meg.