Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2014. február

Idén is hatalmas sikernek örvendett a Lampion Fesztivál az SZTE Konfuciusz Intézetben!

Lampion fesztivál

A Holdújévi ünnepségsorozat lezárásaként került sor a Lampion Fesztiválra immár második alkalommal az SZTE Konfuciusz Intézetben február 13-án, csütörtökön, ahol minden érdeklődőt számos izgalmas kínai program várt.

2014. február 20.


Lampion fesztiválAz SZTE Konfuciusz Intézet munkatársai a tavalyi évhez hasonlóan most 2014-ben, immár a Ló-évében is izgalmas, színes programokkal várta az érdeklődőket. Vendégeink betekintést nyerhettek a kínai kalligráfia művészetének a világába és megtanulhatták lefesteni a kínai horoszkóp szerinti állatövi jegyüket; a gyerekek pedig Wang Xiaolin és Chen Yiran kínai tanárok segítségével elsajátíthatták, hogyan is lehet egy-két egyszerű ecsetvonással „cuki” kis pandát festeni. Ugyanakkor a még kisebbek Li Qing tanárnővel együtt krétát ragadtak és kiszínezhették a számukra legkedvesebb kínai operamaszkjukat. A kínai konyha kedvelői, He Min tanárnő segítségével, nemcsak elleshették, hanem saját maguk is elkészíthették az a Lampion Fesztivál hagyományos ételét az összetartozást szimbolizáló ragacsos kínai rizsgolyókat. Vendégeink ügyesen helyt álltak a lampion-kvízjátékon is, ahol trükkös kínai találós kérdéseket kellett megválaszolni. Az Intézet egyik diákja Tóth Kálmán nyerte el az első díjat, ami egy kínai tankönyv csomag volt. Azonban az idei év egyik újdonsága és nagy kedvence a Ping-Pong vetélkedő volt, melyen az ügyes játékosok finom SZTE Konfuciusz Intézetes nyalókát nyerhettek. :)



Lampion fesztivál a Konfuciusz Intézetben 2014. február 13. / Lantern festival at the Confucius Institute of the University of Szeged 13.02.2014
A fesztiválon készült képek itt tekinthetőek meg.

 

Az ünnepség csúcspontja pedig a Wok n’ Go által szervírozott igazi kínai finomságok és ínyencségek voltak. Mindenki a szája íze, kénye kedve szerint válogathatott a finomabbnál finomabb ételek közül.