Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. május

Sikerrel szerepelt az SZTE Konfuciusz Intézet hallgatója a 12. Chinese Bridge versenyen

kinai_verseny

Május 15-én a Kínai Nagykövetség szervezésében a Budapesti Gazdasági Főiskolán került megrendezésre a 12. Chinese Bridge (egyetemi hallgatók kínai nyelvi versenye) magyarországi elődöntője. A rendezvényt Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete nyitotta meg. A megnyitón köszöntőt mondott Jakab Péter, a Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceániai Főosztályának főosztályvezető-helyettese és Dr. Szemlér Tamás, a Budapesti Gazdasági Főiskola dékánja.

2013. május 22.


A versenyen Kovács Orsolya az SZTE Konfuciusz Intézet színeiben, 18 versenyző pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az ELTE, az ELTE Konfuciusz Intézet, a Corvinus, a BGF, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Keleti Nyelvek Iskolájának színeiben indult. A versenyzők teljesítményét 6 fős szakmai zsűri értékelte.



Sikerrel szerepelt az SZTE Konfuciusz Intézet hallgatója a 12. Chinese Bridge versenyen
A versenyen készült képek itt megtekinthetőek


A megmérettetés három részből állt: az első körben a versenyzőnek a saját maga által írt fogalmazást kellett előadnia kínai nyelven, majd szintén kínai nyelven kvízkérdésekre kellett válaszolnia a kínai történelem, kultúra, irodalom és nyelvészet témakörében. A második fordulóban került sor a verseny legizgalmasabb részére: a hallgatók egy-egy kínai témájú „performansszal” léptek a színpadra.


Az SZTE Konfuciusz Intézet hallgatója, Kovács Orsolya sikerrel vette mindkét fordulót, előadását pedig oklevéllel és értékes ajándékkal jutalmazta a Nagykövetség. Ezúton is gratulálunk Orsolyának!