Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. május

Pop Up Hungary – Xi’anban és Yinchuanban mutatkozott be a Szegedi Tudományegyetem és Konfuciusz Intézet

Pop Up Hungary

2013. május 3–8-ig 13 felsőoktatási intézménnyel egyetemben a Szegedi Tudományegyetem és Konfuciusz Intézet is részt vett a Balassi Intézet által meghirdetett és a pekingi Magyar Nagykövetséggel együttműködésben szervezett Pop Up Hungary programban, melynek keretén belül Xi’anban és Yinchuanban mutatkozott be a magyar felsőoktatás.

2013. május 22.


Pop Up HungaryA delegáció Xi’anban a Xi’an International University-n és a Peihua University-n mutatta be képzési kínálatát. A Peihua University-n az Egyetemi Tanács elnöke, az Egyetem legmagasabb rangú képviselője, Jiang Bo úr is részt vett az eseményen, ezzel is megtisztelve a rendezvényt, és egyben annak jelentőségét hangsúlyozva a hallgatók számára. A kiállításon több mint 500 hallgató érdeklődött a szegedi képzések iránt.


Yinchuanban a delegáció a Ningxia Egyetemen mutatkozott be. Az Egyetem nagy figyelmet fordított a magyar küldöttség méltó fogadására: a megnyitóval egybekötött rendezvényt a Ningxia University rektorhelyettese, Xie Yingzhong úr nyitotta meg. A rendezvényen több mint 200 hallgató érdeklődött a magyar felsőoktatási intézmények nyújtotta kínálat iránt.


A program valamennyi állomásán a hallgatók Szentmártoni Líviától, az SZTE kínai kapcsolatokért felelős rektori megbízottjától és egyben a Konfuciusz Intézet igazgatójától, illetve az SZTE informatív, kínai és angol nyelvű kiadványaiból tájékozódhattak az Egyetemről és képzési kínálatunkról. A kínai fiatalok érdeklődve hallgatták Nobel-díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert „paprikás, C-vitaminos” történetét, aki pedig ott helyben kedvet kapott a szegedi paprikára, az a „szegedi” standon rögtön meg is kóstolhatta paprikás csokoládénkat.


Pop Up Hungary
A kiállításon készült képek itt tekinthetők meg.


A bemutatkozó kiállítások mellett a Nagykövetség Xi’anban és Yinchuanban is fogadást szervezett, melyre meghívta az adott tartomány és város, illetve az egyetemek és toborzócégek képviselőit. A Szegedi Tudományegyetem számára ezek a kapcsolatok kétségtelenül meghatározóak lesznek a jövőben.