Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. február

Több mint kilencezer érdeklődő kígyózott az SZTE Konfuciusz Intézet standjához a Holdújévi Fesztiválon

holdujev_konfuciusz

2013. február 10-én vasárnap a Kínai Kulturális és Művészeti Központ és a Szubjektív Értékek Alapítvány szervezésében Holdújévi Fesztivált rendeztek a budapesti Millenárison. Az eseményen valamennyi kínai érdekeltségű szervezet, intézet megjelent.

2013. február 12.
Az SZTE Konfuciusz Intézet izgalmas programokkal készült az érdeklődők számára: tanáraink irányítása mellett standunknál bárki kipróbálhatta a kalligráfia-festés mikéntjét, a bátrabbak pedig Kína-kvízünkön csillogtathatták meg tudásukat. A műszaki érdekeltségű látogatók a kínai oktatóprogramokkal ellátott legújabb Huawei tableteket próbálhatták ki. Hatalmas sikere volt átváltoztató-sarkunknak is, ahol bárki felpróbálhatta Intézetünk színes, hagyományos kínai jelmezeit, a felejthetetlen élményt pedig Iványi Aurél fotográfus örökítette meg. A Fesztivál házigazdája, Jáksó László sem hagyhatta ki a lehetőséget, magára öltötte kínai jelmezünket, és büszkén állta a vakuk kattogását. Akiben a gazdag programok láttán feltámadt az érdeklődés a kínai nyelv megtanulására, azt Szentmártoni Lívia igazgató várta szeretettel „Lehetőségek nyelve: A kínai az új favorit!” című előadásával.

holdujev_konfuciuszIntézetünk standját Xiao Qian nagykövet úr és Simonné Dr. Berta Krisztina európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkár is felkereste: együtt kalligrafáltak az érdeklődőkkel, és pár közös kép erejéig az Intézet munkatársaival és a kínai jelmezbe bújt érdeklődőkkel fotózkodtak.


A Fesztiválnak hatalmas sikere volt: a rendezvényt több mint kilencezer látogató kereste fel, az esti gálaműsort pedig a több ezer helyszínen tartózkodó néző mellett 45 ezren követték figyelemmel az interneten.

Holdújévi fesztivál - Millenáris (2013.02.10)A rendezvényen készült valamennyi „beöltözős” fényképet hamarosan Intézetünk facebook oldaláról (facebook.com/szegedikonfuciuszintezet) letölthetik a szereplők!

 

Ezúton is köszönjük a Huawei Magyarország Kft. közreműködését, a rendezvényre felajánlott tableteket és promóciós ajándékokat!